F1În data de 11, 12 și 13 septembrie 2013 la Plœuc-sur-Lié pe teritoriul GAL în sudul Pays de St-Brieuc a avut loc organizarea unui seminar LEADER binaţional între Franţa şi România. Obiectivul principal al seminarului a fost dinamizarea cooperării transnaționale între GAL-urile române si GAL-urile franceze, întărirea parteneriatului dintre Franța si Romania dintre actorii dezvoltării rurale implicați în implementtarea strategiilor locale de dezvoltare.

Consiliul director al GAL VA-VM a considerat oportună prezența d-lui președinte Groza Valentin și a directorului executiv Bârsan Constantin la reuniune.

F2La reuniune au fost prezenți un număr de 15 reprezentanți ai GAL-urilor din Franța si respectiv un număr de 36 ai GAL-urilor din România. De asemenea au fost invitate să participe d-na Beatrice Zaharescu si d-na Bianca Dragomirescu din partea Autorității de Management a MADR.

Pe durata a doua zile, 12 si 13 septembrie au avut loc reuniuni în plen precum și pe secțiuni  în care au fost dezbătute stadiile proiectelor de cooperare internațională în cadrul programului LEADER. S-au făcut propuneri de proiecte de cooperare în special pentru viitoarea perioada de programare 2014-2020, domeniile vizate fiind: promovarea turismului, a tradițiilor locale, promovarea produselor tradiționale , etc.

Un moment important al deplasării, la care GAL VA-VM și-a adus o contribuție deosebită, îl constituie organizarea unui stand de produse tradiționale românești.

F3Un rezultat semnificativ al acestei reuniuni l-a constituit faptul că la scurt timp de la deplasarea delegației în Franța, la sediul AM al MADR reprezentantul ambasadei franceze precum si a rețelei rurale franceze au constituit un grup comun de lucru în vederea cooperării cu rețeaua rurală din Franța, la reuniune fiind prezentă și d-na Séverine Bressaud.

Un alt rezultat îl constituie solicitarea unor GAL-uri din Franța privind cooperarea în cadrul viitoarei etape de programare 2014-2020.

Date de contact pentru informatii suplimentare

www.galvam.ro, email: gal.vavm@yahoo.com;

Telefon/Fax: 0258-760480;

Barsan Constantin Mircea: 0744636591;

Sau la sediul GAL "Valea Ampoiului-Valea Muresului", din comuna Vintu de Jos, str. Lucian Blaga, nr. 20, judetul Alba, in intervalul orar 12:00 - 14:00

Comments are closed.

Evenimente si Conferinte
Monitorizare proiecte
Program

Barsan Constantin Mircea - Director Executiv

Telefon: 0744-636591

Email: cmbirsan@yahoo.com

Sediul:
Localitatea: Vintu de Jos, Str. Lucian Blaga, Nr.20, Comuna Vintu de Jos, Jud Alba

Luni – Vineri 8:30 – 16:30


Relatii cu Publicul

Telefon: 0258/760480

Luni -Vineri
9:00 – 14:00

Proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile PNDR. Program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informaţiile privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării. Proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile PNDR. Program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informaţiile privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării. Proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile PNDR. Program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informaţiile privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării. Proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile PNDR. Program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene. Întreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web. Toate informaţiile privind Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.